Home

Algemene Braadwijzer

Belangrijk: Kijk uw bestelling onmiddellijk na bij uw thuiskomst indien u vragen hebt of uw bestelling is niet volledig kan u ons contacteren zodat we het nodige kunnen doen om uw feest tot een succes te maken!

 

Braadwijzer ovenklare gerechten

 

 

Alle gaartijden zijn opgegeven in de veronderstelling dat uw oven voorverwarmd is op de aangegeven temperatuur. Verwijder de plastic film en vervang deze door aluminiumfolie.

 

Type oven                                                                     gas                         elektrisch               warme              opmerking

                                                                                                                        gewoon                 lucht

Minimum voorverwarm tijd:                                        25'                          20'                          15'                               op 160°C

Temperatuur:                                                                 160°                        160°                        140°

                                                                                        stand 6 of ¾

 

Minihapjes                                                                    10'                          10'                          7-8'              onafgedekt

Vidé leeg koekje                                                            5'                            5'                            5'                  vulling afzonderlijk opwarmen

Warme voorgerechten                                                 25-30'                     25-30'                     30'                 Afgedekt

Warme hoofdgerechten                                              45-50'                     45-50'                     40-45'           Afgedekt

Hertekalffilet         Volgens apart bijgekregen opwarmfiche of op  www.jeroenenanneleen.be/nl/braadwijzer-rood-vlees-413.htm

Gevulde kalkoen(filet) of koekoek                             ong. 1uur per kg op 130°C en regelmatig overgieten met jus en/of cognac

                                                                                         Op het einde nog een 20-tal min. op 160°C afkleuren.     

Warme groenten (3 wijzen)                                         40'                          40'                          35-40'           Afgedekt

Appel met veenbessen                                                25'                          25'                          25'                 Onafgedekt

Gratin Dauphinois, bakpatatjes, krieltjes                  30-35'                     30-35'                     25-30'           Onafgedekt

 

opmerkingen: Het verschil in de opgegeven tijden is respectievelijk voor klein of grote schotels. Indien u uw oven volledig vult  en u merkt dat de temperatuur sterk terugvalt, dan moet U minstens 10 minuten op tellen bij de opgegeven tijden.

Presentatie:  Na het opwarmen van de  schotels ligt er soms veel vocht op (door condensatie onder de folie. Giet hiervan zoveel mogelijk af. Doe dit voorzichtig dat er niets van uw schotel schuift. Napeer daarna het vlees of de vis met de bij behorende saus.

  

Tips voor de microgolf oven;

Dit is slechts een basis omdat iedere microgolfoven verschilt in opwarmtijd.

Het beste doet u het opwarmen in 2 stappen dus eerst op half vermogen en daarna enkele minuten op vol vermogen, dit heeft als voordeel dat het gerecht de tijd krijgt om de warmte op te nemen en zo voorkomt u dat het gerecht langs buiten uitgedroogd is en van binnen nog koud.

Warme voorgerechten

 5-8minuten op half vermogen daarna 2 minuten op vol vermogen  enkele gaatjes prikken in de plastic verpakking voor u het in de oven plaatst.

 

Warme Hoofdgerechten en groenten

8-12minuten op half vermogen  daarna 2 minuten op vol vermogen enkele gaatjes prikken in de plastic verpakking voor u het in de oven plaatst.

 

Veel smulplezier,

Jeroen & Anneleen

059/33 18 45


Braadwijzer voor de gerechten

Braadwijzer van de traiteursgerechten