Een veel voorkomende vraag is: "hoelang moet ik dit bakken, beenhouwer?"
Er zijn inderdaad heel veel manieren en mogelijkheden om een gebraad mooi gaar te krijgen. Voor ons, als slager of als chef in de keuken is dit eenvoudig aan te pakken met een professionele steamer/oven. Hierin zit een kernthermometer die sein geeft als het vlees perfect gaar is.
De meeste huishoud-ovens zijn daarvan niet uitgerust.
Vandaar heb ik een, toch wel eenvoudig, regeltje opgemaakt. Dit is voor practisch elk standaard gebraadje geldig.
- Deze fase kan u 's morgens als voorbereiding doen. leg daarna het vlees in de koelkast.
- Uitzonderingen: Rood vlees...
Deze regel kan gebruikt worden voor vb: Kalkoenfilet, Varkensgebraad, Kipfilet, Ardeens gebraad, Varkenshaasje, Gevulde gebraden,
Wildsoorten hebben elk een specifieke bereidingswijze.
Een interessante website hiervoor is deze: http://www.wildplaza.com/nl/faq/wild_bereidingstips