HIB_Logo.svg
JeroenAnneleenLogo+.svg
KLASSELSAGER+.svg

Houtskool

Welk houtskool gebruik ik best?

 

De bedoeling bij het BBQ'en is dat je houtskool of briketten gebruikt volgens je verbruik. (dat de kolen dus zogoed als opgebrand zijn op het einde van u BBQ)

 

Dit vraagt natuurlijk wat leerervaring, hier alvast wat info over de kolen:

 

Restaurant houtskool Maruba:

 

Deze houtskool is het Marabu Hardhout houtskool. Ideaal voor de keramische BBQ. Door de harde houtsoort, kan je zeer lang bakken. De baksmaak is ook zeer subtiel. Zakken van 15kg

 

Houtskool restauranthout:

 

Deze houtskool zijn grovere stukken dan de gewone houtskool. Hiermee kan je langer branden dan het fijne hout.

 

Grill houtskool:

 

Dit houtskool is het klassieke houtskool, kleinere stukjes dan het restaurantshoutskool. Ideaal voor een korte, snelle BBQ.

 

Rookhout:

 

Deze geven uw gerechten een extra touch.

 

  • Basq wood chips voor het roken van rundsvlees. €5,95/zak van 500gr.
  • Basq wood chips voor het roken van vis, zeevruchten en schaaldieren. €5,95/zak van 500gr.
  • Basq wood chips voor het roken van varkensvlees. €5,95/zak van 500gr.
  • Basq wood chips voor het roken van gevogelte. €5,95/zak van 500gr.