HIB_Logo
JeroenAnneleenLogo+
KLASSELSAGER+

Ons Vleesverhaal!!

Beste lezer,

 

Wij hebben toch wel ons eigen verhaal over ons vlees. 

 

Als zoon en dochter afkomstig uit een familiaal landbouwbedrijf, hebben we zelf jaren de boerenstiel ervaren!  We weten absoluut dat we respectvol moeten omgaan met dieren, en dat we alle inspanningen en fierheid van een gepassioneerde kweker moeten erkennen en waarderen. 

Onze zoektocht is vooral een never-ending-story, wat dan ook het leuke is aan deze stiel. Ons doel is om u als klant een smaakvol en (h)eerlijk stukje vlees aanbieden.

Hiermee bedoelen we dat we op zoek gaan en zijn gegaan naar vlees afkomstig van dieren die niet gekweekt worden voor de industrie en/of massaproductie. 

Het gebruik van 5jarige koeien ipv 2,5 jarige stier is hier al een perfect voorbeeld van. Het loslopend Duroc-varken ipv het opgehokte petrain-varken, De 'La belle Flamande'- kippen en Maïskippen met grotere loopvrijheid zijn ander voorbeelden.

Graag werken we ook samen met lokale kwekers, zoals dat we nu af en toe kunnen West-Vlaams rood, opgegroeid in Oudenburg en gekweekt door een gepassioneerd man, kunnen aanbieden. We hopen deze weg nog verder te kunnen ingaan. 

Met het dier respectvol omgaan bedoelen we niet alleen de leefbaarheid van het dier, maar ook dat we het dier van kop tot staart willen opwerken. De aankoop van volledige karkassen is dan ook de basis van onze volledige slagerij. De karkassen komen volgens de drukte in het atelier op z'n geheel of versneden toe. Op deze manier kunnen we de klant alles naar wens of naar gewenste versnijding aanbieden.

Ook is het dan onze vakkennis en creativiteit en passie die een belangrijke rol speelt om het volledige karkas op een correcte en juiste manier te versnijden. Dit bewijst de dikwijls nieuwe of andere gerechten (panklaar, bereid of charcuterie) die u in onze toonbank aantreft. Wie als slager volledige karkassen versnijdt, is automatisch verplicht om eigen charcuterie-bereidingen alsook eigen bereide gerechten te maken, en vanuit die eigen bereide charcuterie, komen dan zowiezo de eigen gecreërde salades te voorschijn.

Enkel op deze manier kan het cirkeltje van het dier volledig worden gesloten. Krijgt het dier en de boer het verdiende respect, en kunnen wij onze klant een uniek, ambachtelijk, puur en smaakvol product aanbieden!!  

Ook "duurzaam" is een woord die wij als ambachtelijke slager mogen claimen, hier worden geen massa's vlees in voorverpakte schaaltjes gedropt om dan 3à4 dagen voor vervaldag in de vuilbak te belanden. Neen, hier wordt respectvol omgegaan, en zorgen we dat het vlees telkens op verantwoorde en hygiënisch correcte wijze wordt bewerkt en verwerkt.

Je ziet dat aan ons verhaal, die nu ondertussen 20 jaar geleden is gestart, nog dagelijks wordt gewerkt en gesneden. Een verhaal die alleen maar kan gedreven worden door respect, eerlijkheid en vooral: " de passie".

 

Met smakelijke groet,

Jeroen & Anneleen.